Overslaan en naar de inhoud gaan

- Over ons -

De start: passie & enthousiasme

Nyree en Johan hebben een voorliefde voor oude gebouwen en cultuur. Bovendien komen ze tot rust door te genieten van de natuur. In 2000 werden ze dan ook onmiddellijk verliefd op deze hoeve en de omgeving. Zonder voorkennis wisten ze toen niet hoe groot de uitdaging om deze unieke vierkantshoeve te verbouwen zou zijn. 

 

In verschillende fases en elk met de inzet van hun eigen talenten begonnen ze vol enthousiasme. Johan het zakelijk, de verbouwing en tuin. Nyree mocht zich amuseren met de afwerking, de inrichting en het uitwerken van het concept. Dit alles met veel respect voor oude materialen en de omliggende natuur.

 

Vanuit deze visie was het evident om oude materialen en technieken te gebruiken, het vakwerk van de voorouders te herstellen en oude streekgewassen opnieuw aan te planten.

Nyree Claes & Johan Vijgen

De verbouwing: met respect voor het verleden

  • 2005 : klassering door erfgoed omwille van de waardevolle lemen gevels, het vakwerk, de kasseien binnenkoer en het omliggend waardevol landschap
  • 2006: aanplanting van oude appel- en perenhoogstambomen en honderden meters meidoornhaag door regionaal landschap 
  • 2014 : start van de verbouwing : architecten Polle, Jan en projectontwikkelaar Dirk vervoegden ons team
  • 2017 : oplevering woongedeelte, tuin en weilanden met koeien en schapen
  • 2018 : afwerking vergaderruimte, ontvangst – en eetruimte
  • 2019 : lancering ‘Busselhof’ : meeting room om te verhuren voor zakelijke doeleinden

De volgende fase: meeting room & opleidingen

In 2018 besloten Nyree en Johan om een deel van de vierkantshoeve om te vormen tot een multifunctionele ruimte waar je kan vergaderen, (leiderschaps)opleidingen geven en volgen tot zelfs muziek spelen. In de zoektocht naar de naam van de hoeve dook het koppel in de rijke geschiedenis: het omgevende landschap is gekend als ‘Busselkes’ en zo werd ‘Het Busselhof’ geboren.

 

De uitbating gebeurt volledig in eigen beheer. Hierbij zorgen Nyree en Johan dat iedere meeting een unieke beleving wordt met duurzame keuzes in de materialen en voedingsproducten.

Busselhof meeting room

"We hopen jou te inspireren door deze rustgevende locatie met zijn prachtige uitzichten en samen even stil te staan bij de schoonheid en puurheid van het leven"

Nyree Claes & Johan Vijgen