Overslaan en naar de inhoud gaan

- Opleiding: Conflictbeheersing door persoonlijke groei -

< Terug naar het overzicht

Werken in het zorglandschap is zoveel meer dan enkel zorg verlenen. Kennis over efficiënt samenwerken in teamverband is veelal onbekend terrein, maar zeker zo belangrijk op een afdeling. 

Artsen en zorgprofessionals werken meer en meer samen in grotere samenwerkingsverbanden. De complexiteit van de (para)medische praktijkvoering neemt sterk toe en er wordt van u verwacht te handelen als manager.


Hoe pakt u deze uitdaging aan? In onze intensieve, 1-daagse opleiding krijgt u de nodige bagage mee om het hoofd te bieden aan de nieuwe uitdagingen van de moderne medische professional. Door de opleiding ontwikkelt u meerdere vaardigheden die een efficiënte teamsamenwerking sterk bevorderen. De opleiding wordt gegeven door drie experten: mevrouw Sarah Van Haute, prof. dr. Neree Claes en meneer Kris Heeren. Elk zijn ze gespecialiseerd in een bepaald domein waardoor deze opleiding een brede waaier aan kennis verschaft. Verschillende onderwerpen rond conflictbemiddeling, persoonlijke ontwikkeling en HRM komen aan bod. 

  • Mevr. SARAH VAN HAUTE is erkend bemiddelaar en advocaat gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Ze begeleidt diverse ziekenhuizen en actoren in de gezondheidszorg op het vlak van onder meer ziekenhuisrecht, hospital governance, geneesmiddelenrecht, klinische studies en netwerkvorming. Regelmatig wordt ze aangesteld als bemiddelaar bij conflicten tussen gezondheidsactoren en adviseert in die hoedanigheid permanent Raden van Bestuur, Directiecomités en ziekenhuisartsen. Daarenboven is Sarah Van Haute auteur voor het verzamelwerk NV in de praktijk bij Wolters Kluwer.
  • Prof. dr. NEREE CLAES is expert in leidinggeven in de gezondheidszorg. Ze doctoreerde over kwaliteit bevorderende modellen in de gezondheidszorg. Momenteel is ze voorzitter van het Wit-Gele Kruis Limburg en hoofdgeneesheer in vzw Sint-Gerardus. Ze is als professor verbonden aan UHasselt en aan de Antwerp Management School, waar ze een MBA behaalde. Neree Claes ontwikkelde het ‘Clinical Leadership Programme’ (CLeP) en is auteur van het boek 'Leiderschap in de gezondheidszorg', uitgegeven bij Acco.
  • Mr. KRIS HEEREN is alreeds 22 jaar actief als HR-consultant in mens-, management- en organisatie gerelateerde contexten. Hij begeleidt organisaties en artsen binnen de brede gezondheidszorg in domeinen als werving en selectie, organisatieontwikkeling, coaching, vorming en opleiding. Hij is ondervoorzitter binnen het bestuursorgaan van een Antwerps woonzorgcentrum en hij geeft occasioneel vorming-seminaries georganiseerd door het Leuvens Instituut voor Gezondheidsbeleid. Kris Heeren is tevens ook medeauteur van het boek 'Arts in het Ziekenhuis – een HR-perspectief'.

Uniek aan deze opleiding

Na het volgen van de opleiding heeft iedere deelnemer recht op een feedbacksessie met elk van de drie lectoren. De feedbacksessies verlopen online en hebben een duurtijd van maximum 45 minuten. Op deze manier willen wij de nodige ondersteuning bieden in real-life situaties. Met de brede kennisdomeinen van onze drie experten, is dit een uniek en sterk ondersteunend voordeel. De drie expertisedomeinen zijn: 

  1. Conflictbemiddeling (Sarah Van Haute)
  2. Persoonlijke groei (Neree Claes)
  3. Human Resource Management (Kris Heeren)

 

Praktisch 

  • Opleiding van 1 dag inclusief boek en cursusmateriaal, MBTI-assesment, lunch en drank
  • Geregistreerd dienstverlener voor de kmo-portefeuille waardoor u zelf subsidies kan aanvragen voor het volgen van deze opleiding 
  • Certificaat van deelname wordt uitgereikt 

 

Inschrijven voor de opleiding Vrijdag 7/10/2022 (9u00 - 16u30)

Let op!

Er kunnen slechts 20 gasten per opleidingdag inschrijven.

Boek deze opleiding

Kostprijs:
€ 750.00

Deze opleiding op maat van uw organisatie?

Vraag een opleiding op maat aan