Overslaan en naar de inhoud gaan

- Onze eigen Busselhof honing geoogst -

Eind september heeft Imker Marc de honing voor het Busselhof geoogst. “In de weide van het Busselhof huisvesten we drie bijenkasten van ‘The Happy Bees’, de kasten zijn bevolkt door evenveel bijenvolken. Het plaatsen van bijenkasten is zeer belangrijk om de bijenpopulatie terug te doen aangroeien. Op deze manier werken we met het Busselhof mee aan een duurzame en groene planeet. Dat past perfect bij de waarden die wij hier willen verwezenlijken”, opent Nyree Claes van het Busselhof. 

Onze Bijen

Bijen zijn sociale insecten. Dat wil zeggen dat ze hoog ontwikkeld zijn en dus deelnemen aan diverse complexe taken zoals arbeidsverdeling en defensie.  Een volk kan bestaan uit een koningin, tot 60.000 seksueel onderontwikkelde werksterbijen en ongeveer 1.000 mannetjes. Elk bijenvolk heeft normaliter één koningin, die verantwoordelijk is voor het voortbestaan van het volk. Tijdens de bloeitijd legt ze dagelijks 1.000 tot 2.000 bevruchte en onbevruchte eitjes. Dat betekent per seizoen tot wel 200.000 eitjes. Om dit te doen ontvangt de koningin voldoende energie en proteïnen dankzij haar dieet van koninginnenbrij. Dit is een klierproduct van volwassen werksterbijen.  

Voordelen van Honing

“Onze natuurlijke honing is niet bewerkt en vrij van conserveer- en bestrijdingsmiddelen.” aldus Nyree Door de unieke vervaardiging door bijen en de gezonde voedingsstoffen die het bevat, is honing veel meer dan enkel een zoetstof. De hoge voedingswaarde zijn niet enkel suikers, maar ook een grote variatie aan vitamines en mineralen. Gebruik daarom honing onverwarmd, zodat de waardevolle enzymen niet verloren gaan. Tijdens de komende wintermaanden kan je immuunsysteem zwak zijn. Versterk jezelf en wapen je lichaam. “Na een lange dag kan honing in een tas thee of melk je helpen ontspannen en het is gezond op de koop toe. In deze uitdagende tijd van Corona kan het deugd doen want we worden allemaal op onze manier uitgedaagd door dit virus” geeft Johan Vijgen mee. 

Het Busselhof is  rustgevende locatie met een rijke Limburgse geschiedenis en prachtige uitzichten. Duurzaamheid is één van onze pijlers en dit vind je terug bij Het Busselhof in alle details. Door een persoonlijke aanpak en respect voor erfgoed willen Nyree en Johan u inspireren. “Door het aanbieden van lokale en natuurlijke producten willen we onze gasten verwennen tijdens hun meetings in het Busselhof. Zoals ook ons appelsap en mocktails, van appels geplukt in onze eigen oude appel- en perenhoogstamboomgaard. , samen met vers gebakken bio-wafeltjes gezoet met onze honing.”