Overslaan en naar de inhoud gaan

- Busselhof Tip : Wandelend vergaderen -

Busselhof tip : Wandelend vergaderen

 

De lente komt eraan en vele van ons hunkeren naar de gezonde buitenlucht en beweging. Wandelend vergaderen is niet alleen leuk en gezond en biedt alternatief voor de traditionele en online meetings. Uit onderzoek blijkt dat wandelen zorgt voor een betere nachtrust, een creatieve denkwijze en werkt stressverlagend.

 

Niet elke vergadering leent zich tot wandelen, aantekeningen maken of een presentatie geven zijn niet handig als je dit wandelend doet. Mits goede voorbereiding kan je dit onderdeel makkelijk in je vergaderdag inlassen. Denk maar aan Aristotles die zijn studenten tijdens een wandeling onderwees. Ook ondernemers zoals Steve Jobs en Marc Zuckerberg zijn fervente wandelaars voor probleemoplossende of innovatieve besprekingen. 

 

Het Busselhof ligt vlakbij het natuurdomein Herckenrodebossen, waar je kan inpikken op een wandelroute van ongeveer 6km om als onderdeel van je vergaderdag bewegend in de natuur te vertoeven, vanaf 1 mei aanstaande.

Met de juiste tools kan je deze vergadering optimaliseren. Via een online meeting en (draadloze) headset kan de wandel vergadering perfect doorgaan onder de huidige maatregelen. Het is dan belangrijk dat je jezelf houdt aan de maatregelen: houd 1,5 meter afstand en draag eventueel ook nog een mondkapje. Zet bij aanvang van de meeting je camera uit en demp je microfoon wanneer je niet aan het woord bent, om achtergrond geluiden te vermijden. Op een dictafoon, ook beschikbaar op je mobieltje, kan je notities verzamelen.

De wandellus (rode aanduiding) brengt je gedurende 1u à 1u30 door de rustige natuur in Stevoort en Kermt. Halfweg is er picknickzone om kort halt te houden. De volgende vergadering buiten doorbrengen, is helemaal niet zo’n gek idee. 

 

Wij stellen binnenkort onze teambuilding pakketten voor waar je ook op actieve spelenderwijs dit natuurgebied kan ontdekken, gedurende een halve dag. Hou onze nieuwspagina en Facebook in de gaten voor meer nieuws hierover.

 

Het Busselhof biedt door zijn unieke en historische locatie en omgeving alles om het meeste uit je vergadermomenten en jezelf te halen.

 

Meer info over Natuurgebied Herckenrodebossen : https://www.natuurenbos.be/herkenrodebossen

 

Tot snel!

 

Het Busselhof-team

Bron: https://www.natuurenbos.be/sites/default/files/kaart_herkenrodebossen.pdf